Duurzame infrastructuur en groenvoorzieningen bij Het Voorthuis in Voorthuizen

17 oktober 2023

Duurzame ontwikkeling en groenvoorzieningen bij Het Voorthuis

Van aanleg van duurzame ontwikkeling tot aanleg van groenvoorzieningen en buitenverlichting. We tranformeerden Het Voorthuis in Voorthuizen tot een bruisend centrum voor zowel jong als oud, waarmee we actief bouwen aan de toekomst. Zo hebben we bijgedragen aan een leefomgeving die voldoet aan de hoogste normen van comfort en duurzaamheid, met speciale aandacht voor economie en duurzaamheid.

Opdrachtgever: Woningstichting Barneveld
Expertises: civiele techniek
Looptijd werkzaamheden: van mei tot ongeveer eind november
Onderaannemers: Van Leusden, Mallegrom, Mobiele steenzagerij Rosmalen, Schimmel, Steenbergen en Kas, Tast, Verhoef, Vink Milieu technisch, Wencop
Cijfers: ontgraven van 2100 m3 grond, 2700 m3 zand geleverd, leveren van 0/31,5 480 ton menggranulaat, leveren van 4/32 250 ton menggranulaat

In Het Voorthuis te Voorthuizen gebeurt echt van alles! Het is de ontmoetingsplek voor jong en oud, waar ouderen een warm thuis of een gezellige dagopvang vinden. En voor de kleintjes is er een kinderopvang beschikbaar. Alsof dat nog niet genoeg is, telt het complex ook nog eens 34 huurwoningen, speciaal voor de lokale bevolking. Hier gaat het niet alleen om ontmoeten, maar om echt samenleven. Het Voorthuis ademt een levendige sfeer waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Herinrichting infrastructuur

Tijdens de initiële fase hebben we al diverse lampen geïnstalleerd. Wat een duidelijk signaal is van onze toewijding aan de veiligheid en toegankelijkheid. De kabels voor deze lampen waren al vóór het straatwerk gelegd. Wat aantoont dat we proactief te werk zijn gegaan. De lampen verlichten zowel een deel van de parkeervakken als de achterpaden, waardoor we niet alleen de visuele aantrekkelijkheid vergroten maar ook de veiligheid en toegankelijkheid versterken.

De herinrichting van duurzame infrastructuur, met de aanleg van parkeerplaatsen en voetpaden, startte met speciale aandacht voor duurzaamheid als een fundamenteel signaal van onze betrokkenheid bij milieubewust bouwen. Hierbij realiseerden we een waterpasserende verharding die actief bijdraagt aan het verminderen van wateroverlast in de omgeving, volledig in lijn met onze focus op duurzame ontwikkeling. Concreet: een lavabed voor de parkeerplaatsen laat regenwater op een natuurlijke wijze in de grond wegstromen. Om te verzekeren dat de parkeerplaatsen en voetpaden de tand des tijds kunnen doorstaan, hebben we de grond zorgvuldig verdicht met behulp van een trilplaat, wat een extra dimensie van duurzaamheid aan ons werk toevoegt.

Realisatie groenvoorzieningen

Groenvoorzieningen verrijken de leefomgeving. Rondom Het Voorthuis creëerden we bewust plantvakken. Ruimte voor diverse beplanting, van bomen tot struiken. Het aangelegde wandelpad nodigt extra uit om te genieten van het groen. Zo ontstaat een omgeving waar groen niet alleen mooi oogt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van bewoners.

Conclusie

We hebben bijgedragen aan het bewoonbaar maken van Het Voorthuis door duurzame infrastructuur en groenvoorzieningen bij Het Voorthuis te creëren, buitenverlichting toe te voegen, terrassen te realiseren, en de tuin/het terras van het kinderdagverblijf aan te leggen. Hierdoor is een aangename en veilige omgeving ontstaan voor zowel bewoners als bezoekers.

Samenwerken om jouw project tot leven te brengen? Neem contact met ons op! 

 

Projectontwikkeling